Rekry
Kupariteollisuuspuiston yritykset tarjoavat monenlaisia työtehtäviä hallinnosta tuotantoon. Perusedellytykset alueella työskentelylle ovat 18 vuoden ikä, voimassa oleva työturvallisuuskortti sekä vähintään toisen asteen suoritettu tutkinto. Osa työtehtävistä edellyttää myös trukki-, nosturi- ja tulityökorttia tai muita suoritettuja pätevyyksiä.
Kupariteollisuuspuiston alueella toimiviin yrityksiin rekrytoidaan vuosittain yhteensä noin 250 henkilöä määräaikaisiin ja toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin. Yli puolet rekrytoinneista koskee kesätyöntekijöitä. Tuotannon kesätyöntekijät ovat pääosin teknisen alan opiskelijoita ja toimihenkilötehtäviin valittavat kesätyöntekijät kyseisen alan opiskelijoita. Muutoin alueelle palkataan muun muassa eri alojen toimihenkilöitä, tuotannon työntekijöitä, kunnossapitoasentajia sekä Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoita. Vuosittaisiin rekrytointimääriin vaikuttavat esimerkiksi tuotantotilanne ja henkilöstön vaihtuvuus.
Oikeudet ja velvollisuudet
Kupariteollisuuspuiston työnantajilla ja työntekijöillä on sekä oikeuksia että velvollisuuksia. Työnantajalla on työnjohto-oikeus sekä velvollisuus noudattaa voimassa olevia lakeja ja alan työehtosopimuksia. Rekrytoinnin osalta keskeisessä roolissa ovat työsopimuslaki, laki yksityisyyden suojasta työelämässä sekä henkilötietolaki, muita lakeja unohtamatta. Nämä lait suojaavat työntekijää. Sen sijaan työntekijän velvollisuuksiin kuuluu muun muassa salassapitovelvollisuus sekä huolellisuus- ja lojaliteettivelvoite.
Katso vapaat työpaikat
Työntekijöiden tarinoita
Arttu Kleemola
Aurubis Finland Oy
Production Planner
Töissä alueella vuodesta 2016 lähtien.
Lue Artun tarina
Olen tuotantoinsinööri Ulvilasta. Olen valmistunut Satakunnan ammattikorkeakoulusta kone- ja tuotantotekniikan koulutuslinjalta ja pääsin heti määräaikaiseen työsuhteeseen Aurubis Finland Oy:lle. Olin aikaisemmin työskennellyt kolmena kesänä Aurubiksella hitsaus- ja reunauskoneella aloittaen apulaisen roolissa ja myöhemmin koneen pääkäyttäjänä. Kesätyöt kävivät samalla työharjoittelusta, mikä oli erittäin hienoa. Määräaikainen työsuhteeni alkoi maaliskuussa 2016 hitsaus- ja reunauskoneen pääkäyttäjänä ja siitä kahden kuukauden kuluttua sain ilouutisen; minut vakinaistettiin. Lokakuussa siirryin toimihenkilöksi ja toimenkuvakseni tuli tuotannonsuunnittelu ja sitä teen työkseni tällä hetkellä.
Työhöni kuuluu lyhykäisyydessään tuotteiden valmistusohjelmien ja työohjeiden laatiminen sekä suunnitteleminen, lähtömateriaalin käytön optimointi ja tilauksien työksi ottaminen tietokantaohjelmassa. Työkuvan vaihto tuotteen tekemisestä sen suunnitteluun avasi silmät koko tuotantoketjusta ja sen laajuudesta. Huomasin yhtäkkiä olevani se henkilö ketä suunnitteli juuri ne tuotteet ja työohjeet joita silloin tuotantotyöntekijänä valmistin ja noudatin. Työni on liukuvaa päivätyötä ja se on mahdollistanut juoksevien asioiden hoitamisen arkipäivinä. Ja mikä parasta, illat ovat aina vapaita!
Aurubis työpaikkana on lähellä unelmatyöpaikkaa. Viihtyvyystaso on erinomainen ja siihen voi sisällyttää hyvät työkaverit, siistit työolot sekä vapaus toteuttaa itseään omassa työssään, Yhtenäkään aamuna ei ole tuntunut pahalta lähteä töihin.
Kupariteollisuuspuisto on alueena erittäin mielenkiintoinen ja hienosti organisoitu. Yritykset tekevät paljon yhteistyötä keskenään mikä mahdollistaa vahvan ketjun tuotteen kulkiessa lähtömateriaalista valmiiksi tuotteeksi. Kuparin kysyntä kasvaa päivä päivältä vain enemmän ja sen käyttötarkoituksia keksitään koko ajan lisää. On hienoa olla mukana valmistamassa tulevaisuuden kuparia ja nähdä mitä kaikkea edistyksellistä sillä voidaan saavuttaa!
Ville Leppänen
Boliden Harjavalta Oy
Koneenkäyttäjä/lastaaja/allasmies
Töissä alueella vuodesta 2003 lähtien.
Lue Villen tarina
Tuskin kukaan pikkupoikana kertoo aikovansa isona metallinjalostajaksi. Itselläni tie vei peruskoulun jälkeen Porin tekniikkaopiston metallipuolelle. Metallipuolelta siirryin lopulta talouskoulun puolivuotiselle linjalle. Talouskoulun päätyttyä tie vei Niinisaloon, jossa vierähti vuosi palveluksessa. Boliden Harjavaltaan päädyin oppisopimuskoulutuksen kautta, aloitin oppisopimusryhmässä vuoden 2003 alussa. Ensimmäiset kaksi vuotta viihdyin Bolidenillä Suurteollisuuspuistossa Harjavallassa, mutta tilaisuuden tullen siirryin yhtiön kuparielektrolyysiin Kupariteollisuuspuistoon, jossa edelleen viihdyn hyvin. Työn ohella opiskeluja on tullut suoritettua mm. Murikassa Tampereen Teiskossa, ja työturvallisuus on tällä hetkellä lähellä sydäntä.
Kupariteollisuuspuisto on sopivan välimatkan päässä kotoa, ja alueen pitkä ja merkittävä historia tekee paikasta ainutlaatuisen paikan työskennellä. Satakuntalainen sosiaalisuus on vertaansa vailla välittämistä isolla V:llä, ja omassa työyhteisössä pitkien työurien kautta on yhteisöstä muodostunut tärkeä voimavara työssä viihtymisessä ja jaksamisessa.
Jani Koivuluoma
Cupori Oy
Kunnossapitoasentaja/sähköasentaja
Töissä alueella vuodesta 2007 lähtien.
Lue Janin tarina
Opiskelut tuli suoritettua Kokemäenjokilaakson Ammattiopistossa, josta valmistuin sähköasentajaksi. Aikaisempaa työuraa löytyy ainoastaan Harjavallan suurteollisuuspuistosta, jossa työskentelin ABB:llä neljä kuukautta.
Päädyin alueelle oltuani koulusta neljä kuukautta työharjoittelussa putkitehtaalla. Harjoittelu poiki lopuksi myös kesätyöpaikan. Tämän myötä sain hieman kokemusta koneista ja laitteista. Kun pääsin Harjavaltaan töihin, niin en entinyt kauaa siellä olla, kun minulle soitettiin ja kysyttiin, josko haluaisin tulla tuuraamaan kesälomia putkitehtaalle. Kesätuurauksien jälkeen minulta kysyttiin halukkuutta jäädä vakituiseksi sähkömieheksi 3-vuoroon. Eli kun hoidin harjoittelussa ja kesätöissä hommat viimeisen päälle, niin luultavasti jäi nimi mieleen. Ja täällä ollaan edelleen.
Alueesta on paha mennä sanomaan mitään koska on aina tullut oltua vain putkitehtaalla töissä. Mutta Cuporissa parasta on loistavat työkaverit ja mahtava halliporukka.
Kati Männistö
Luvata
Head of Group Financial Control
Töissä alueella vuodesta 2016 lähtien.
Lue Katin tarina
Ensikosketuksen Kupariteollisuuspuiston alueeseen sain ollessani taloushallinnon kesätöissä silloisessa Outokumpu Poricopperissa vuosina 1997-1999.
Valmistuin kauppatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta. Tämän jälkeen suuntasin töiden perässä pääkaupunkiseudulle, missä vierähtikin kaikkiaan 15 vuotta. Valtaosan tästä ajasta työskentelin kahden suuren teollisuusyrityksen palveluksessa. Outokumpu konsernissa työskentelin konsernilaskennan ja raportoinnin tehtävissä ja myöhemmin Business Controllerina Kemiran eräässä liiketoimintasegmentissä keskittyen taloussuunnitteluun ja -seurantaan.
Perheemme muutti takaisin Poriin vuonna 2012, jolloin siirryin hetkeksi sote-sektorille Controller – tehtäviin. Kupariteollisuuspuiston alueelle sain mahdollisuuden palata jälleen vuonna 2017, jolloin aloitin työt Luvata-konsernissa. Työskentelen taloushallinnossa vastaten konsernin laskennasta ja raportoinnista. Toimin myös Porin kirjanpitotiimin esimiehenä.
Parasta nykyisessä työpaikassani ovat monipuoliset ja vaihtelevat työtehtävät, mahtavat työkaverit sekä kansainvälinen toimintaympäristö.
Mari Lindgren
Metso
Teknologiajohtaja – Materiaalitekniikka
Töissä alueella vuodesta 2004 lähtien.
Lue Marin tarina
Olen jo kokeneempaa kaartia Metson tutkimuskeskuksessa. Väittelin aikoinaan Tampereen teknillisellä yliopistolla materiaalitekniikan alueelta ja päädyin vähän vahingossakin Metson tutkimuskeskukseen töihin tutkimusinsinööriksi. Kotipaikka vaihtui silloin Poriin ja vuosien varrella perhe on kasvanut. Olen työskennellyt useissa eri tehtävissä tutkimuksessa ja kehityksessä ja viimeisimpinä vuosina toiminut samanaikaisesti myös esimiesroolissa.
Työni on monipuolista ja haastavaa. Yhdessä tiimin kanssa ratkomme yrityksen ja asiakkaiden haasteita materiaalitekniikkaan liittyen vaikka materiaalin valintaan tai vauriotilanteisiin liittyen. Työ voi sisältää tiedonhakua kirjallisuudesta tai kokeellista tutkimusta, jossa ilmiötä tarkastellaan laboratoriokokeilla. Joka päivä tarjoaa mahdollisuuden kehittää omaa osaamista ja asiantuntemusta.
Metson tutkimuskeskus on maailmanluokassa alallaan merkittävä osaamiskeskittymä. Laboratoriot, tutkimuslaitteet ja koetehtaat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutkimustoimintaan. Ympäristö on samalla kertaa paikallinen ja globaali, koska asiakkaita ja yhteistyökumppaneita löytyy ympäri maailmaa.
Metallien kulutus tulee tulevaisuudessa kasvamaan köyhien maiden elintason noustessa, jolloin niiden valmistamiseen tarvitaan teknologiaa joka kuormittaa ympäristöä merkittävästi nykyistä vähemmän. On hienoa olla mukana kehittämässä tähän teknologiaa.
Kupariteollisuuspuisto on ympäristönä mielenkiintoinen sekoitus historiaa ja korkeaa teknologiaa. Monet siellä toimivat yritykset ovat alansa kärkeä.